DUURZAAM SCANDINAVISCHE KWALITEIT

Aan de basis van Vuré Noir® ligt Noord-Europees Vurenhout wat een stoere- en rustieke uitstraling aan uw gevelproject kan geven. De aanwezigheid van noesten, een levendige vlamtekening zorgen voor een robuust uiterlijk van de houtsoort.
Door de thermische modificatie krijgt Vuré Noir® zijn aantrekkelijk kenmerkende warm bruine kleur. Deze uiterlijke kenmerken worden vanuit praktisch en esthetisch oogpunt overwegend gecombineerd met een bezaagde- of geborstelde zichtkant.

vure noir logo
Vure project 1

TOEPASSING

Vuré Noir is bij uitstek goed toepasbaar als gevelbekleding, de bekleding van bergingen en voor tuin- en geluidsschermen.
Het ruwe hout kan aan een heel divers aantal profielen worden geproduceerd.
Onbehandeld zal Vuré Noir
® naar verloop van tijd vergrijzen, maar indien gewenst kan het met niet-filmvormende beitsen in diverse semi-transparante- of dekkende kleurnuances behandeld worden. Een voorvergrijzende beits is ook een veel geziene behandeling waarmee het geveloppervlak egaler vergrijst dan bij een natuurlijke vergrijzing. 

ONDERHOUD

Vuré Noir kan zowel behandeld als onbehandeld worden toegepast. Het hout  vergrijst snel en egaal en leent zich voor natuurlijke vergrijzing. Gladde oppervlakken vergrijzen sneller en gelijkmatiger dan ruwe. Vuré Noir laat zich uitstekend met beitssystemen afwerken, in naturelle transparante tinten maar ook in felle verzadigde kleuren.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste verfsystemen beter hechten en een betere laagdikte opleveren op een fijnbezaagd oppervlak. Fijnbezaagd hout met een afwerking vraagt minder onderhoud dan eenzelfde afwerking op geschaafd hout. Ook is er minder kans op het ontstaan van bladders zoals bij zachte houtsoorten. Men dient er rekening mee te houden dat vooral bij gevelvlakken die langer nat blijven (noordzijde, boomrijke omgeving), er een verhoogde kans op vuilhechting en algvorming bestaat op een fijnbezaagd oppervlak, met name zonder afwerking. Ter beoordeling van het uiterlijk van het product na afwerking is het raadzaam proefmonsters te maken.

Vure project 2

DUURZAAMHEID

Het vurenhout voor Vuré Noir is afkomstig uit duurzaam beheerde Noord-Europese bossen en is voorzien van het PEFC certificaat. Door bossen duurzaam te beheren verzekeren we hun voorbestaan wat van groot belang is in de strijd tegen de globale klimaatveranderingen. Hout is een hernieuwbare grondstof en verlaagd het CO2 gehalte in de atmosfeer. Tijdens de groei slaat hout CO2 op en draagt daarmee bij aan een beter milieu.

Tijdens het proces van thermisch modificeren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van warmte en stoom. Het is een uitgesproken milieuvriendelijke vorm van modificatie waar géén chemische- of giftige stoffen aan te pas komen. Het hout wordt tot 218 graden verhit waarna het met stoom langzaam weer in balans wordt gebracht. De cellenstructuur muteert en het Vuré Noir® is na dit proces door-en-door verduurzaamd. Bewerkingen hebben dan ook geen enkele invloed meer op de duurzaamheid van het hout.

UITVOERING

Vanuit voorraad zijn diverse modellen voor aan de gevel leverbaar, onbehandeld en behandeld met een niet-filmvormende beits.
Zie tabel voor het standaard voorraadassortiment.

Naast de standaardmodellen kan Vuré Noir® aan diverse modellen geprofileerd worden en op diverse wijzen worden afgewerkt.
De standaard modellen hebben een geborstelde zichtkant, maar een fijnbezaagde zichtzijde is ook een graag geziene uitvoering.

Vure project 4

TECHNISCHE SPECIFICATIES


Verhoogde duurzaamheid (klasse II)


KOMO gecertificeerd


Door-en-door verduurzaamd


Geen toevoeging van chemicaliën


Vormvast en stabiel door verlaagd krimp- en zwelgedrag


Volumieke massa: ca. 420 kg/m3


Hogere isolerende waarde


PEFC gecertificeerd


Kunstmatig gedroogd tot 6-8%


Geschikt voor gevelbekleding en tuintoepassingen


Eenvoudig te bewerken.


 

BESTANDEN

Op termijn treft u hier de documenten aan met Vuré Noir informatie om te downloeden

VRAAG EEN MONSTER AAN

Via onderstaand formulier is het mogelijk een monster van Vuré Noir aan te vragen. Na ontvangst van uw aanvraag sturen we het zo snel mogelijk naar u op.

Vure project 5