Noir FIX-CLIP - De geveloplossing

Ontdek de Noir® FIX-CLIP, een unieke oplossing om uw gevel snel en eenvoudig te monteren. De Noir® FIX-CLIP is speciaal ontwikkeld voor geveltoepassingen waar het naleven van bouwbesluitvereisten en brandveiligheid van cruciaal belang is. Gefabriceerd uit hoogwaardig verenstaal, biedt de FIX-CLIP een harmonieuze combinatie van kracht, esthetiek en brandveiligheid in één complete oplossing. Het verenstaal is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan strenge brandveiligheidsnormen, uit uitgebreide tests is gebleken dat het materiaal voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit. Hierdoor is de Noir FIX-CLIP geschikt voor gebruik in end-use brandklasse D-gevels. 

Wat is Noir FIX-CLIP

Noir FIX-CLIP

De Noir® FIX-CLIP is met grote zorgvuldigheid en specifieke aandacht ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke eisen van geveltoepassingen. Deze geavanceerde clip is niet alleen bedreven in het tot stand brengen van strakke en esthetische gevels, maar onderscheidt zich ook door te voldoen aan de strikte eisen van brandveiligheid. Een cruciaal kenmerk dat de Noir® FIX-CLIP onderscheidt van kunststof clips, die vaak niet in staat zijn om een veilige brandklasse te bereiken. Door deze innovatieve benadering biedt de Noir® FIX-CLIP niet alleen visuele pracht maar ook een verhoogd niveau van brandveiligheid voor gevelconstructies.

‘NOIR® FIX-CLIP voldoet aan brandklasse D end-use volgens de NEN-EN 13501-1′

Waarom FIX-CLIP?

Noir® FIX-CLIP

Profiel

Onze aluminium Clip profielen zijn met uiterste zorg ontworpen en vervaardigd, met duurzaamheid als kernwaarde. Vervaardigd uit hoogwaardig gerecycled aluminium, voldoen deze unieke profielen aan strikte Europese kwaliteitsnormen en richtlijnen. Na een zorgvuldige productie in West-Europa ondergaan ze een professionele poedercoating in de populaire RAL kleur 9005.

Naast standaardlengtes bieden wij ook maatwerkopties aan, waarbij we flexibiliteit garanderen met een maximale profiellengte van 3 meter.

Onze aluminium profielen worden compleet geleverd met vooraf gemonteerde Clips, en zijn perfect geschikt voor geveltoepassingen. De Noir® FIX-CLIP is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de strikte eisen van het bouwbesluit, inclusief brandveiligheidseisen. Het aluminium profiel van de Noir® FIX-CLIP is voorzien van twee schuine kanten, waardoor water op een efficiënte wijze wordt afgevoerd.

Noir® FIX-CLIP bieden wij aan met 4 verschillende houtsoorten. Dit zijn:

Noir® FIX-CLIP

Verenstaal Clips

De Noir® FIX-CLIP, vervaardigd uit hoogwaardig verenstaal, is een trots Nederlands product dat met uiterste precisie is ontwikkeld en gefabriceerd. Deze innovatieve clip combineert kracht, esthetiek en brandveiligheid in één geavanceerde oplossing. Specifiek ontworpen voor geveltoepassingen, waarbij duurzaamheid en esthetiek naadloos samengaan met veiligheid, is de Noir® FIX-CLIP de ideale keuze.

Architecten en bouwprofessionals kunnen met de ontwerpmogelijkheden van de Noir® FIX-CLIP hun creatieve visies realiseren, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de strenge eisen van het bouwbesluit. Kortom, de Noir® FIX-CLIP biedt een hoogwaardige oplossing voor projecten waarin functionaliteit, stijl en veiligheid essentieel zijn.

Noir® FIX-CLIP

Brandklasse D end-use

Recentelijk hebben wij na een serie testen onze Noir® FIX-CLIP in verschillende eindtoepassingen Euroklasse D kunnen vaststellen. Hierdoor kan Noir® FIX-CLIP verantwoord worden toegepast in projecten waarvoor brandklasse D end-use vereist is. Geïnteresseerd in de mogelijkheden en voorwaarden? Informeert u dan vrijblijvend bij onze gevelspecialisten via gevel@houthandelvandam.nl

Om op eenduidige wijze vast te kunnen stellen wat de brand- en rookklasse van een bouwproduct is, moet er worden getest volgens de Europese norm voor brandclassificatie van bouwproducten, de NEN-EN 13501-1. In deze norm wordt beschreven op welke wijze er moet worden getest en op basis van welke uitkomsten een brandklasse (A, B, C, D, E of F) kan worden vastgesteld.

Een belangrijk onderdeel vormt de Single Burning Item-test (SBI-test), zoals hiernaast afgebeeld. In de testkast wordt een proefstuk opgenomen dat vervolgens gedurende 20 minuten wordt blootgesteld aan een (diffuse) vlam van 30kW. Afhankelijk van de snelheid waarmee de proefopstelling tot ontbranding komt, de felheid en de snelheid waarmee de brand zich verspreidt kan de brandklasse worden vastgesteld. Tegelijk wordt ook de productie van rook gemeten en de eventuele vorming van druppels, zoals dat bij kunststof vaak gebeurt. In basis zijn minimaal 3 (gelijke) testen nodig om tot een consistente brandclassificatie te komen

Noir® FIX-CLIP

Kant en klaar product

Binnen ons productieproces maken we gebruik van een volledig geautomatiseerde ponsmachine die speciaal is ontworpen voor onze productiebehoeften. Deze ponsmachine voorziet de profielen van nauwkeurig geplaatste ponsgaten. Het patroon van deze gaten wordt afgestemd op de breedte van de toe te passen houten delen. 

We kunnen variaties aanbieden met een minimale breedte van 67 mm tot een maximale breedte van 140 mm. Door deze bewerking bieden we u een product dat direct gereed is voor montage. U hoeft alleen het profiel te bevestigen, waarna de houten gevelbekleding moeiteloos kan worden vastgeklikt.

Noir® FIX-CLIP

Verkrijgbaar met de volgende houtsoorten

Noir® FIX-CLIP

Beschikbare modellen + maten

MODEL A*

Netto kopmaat
20 x 140mm

MODEL B*

Netto kopmaat
20 x 140mm

MODEL C

Netto kopmaat
20 x 67mm
20 x 90mm
20 x 140mm

MODEL D

Netto kopmaat
20 x 67mm
20 x 90mm
20 x 140mm

MODEL E

Netto kopmaat
20 x 67mm
20 x 90mm
20 x 140mm

MODEL F*

Netto kopmaat
20 x 140mm

  • Model A,B & F zijn nog niet getest voor brandklasse D end-use.

FIX-CLIP

Documentatie

FIX-CLIP

Video materiaal

Noir® FIX-CLIP

Monsteraanvraag

Via onderstaand formulier is het mogelijk om een Noir® FIX-CLIP sample box aan te vragen*. De inhoud van deze box bestaat uit

  • 1 stuk Noir® FIX-CLIP profiel.
  • 1 stuk Fraké Noir® 67mmx20mm 
  • 1 stuk Fraké Noir® 140mm x 20mm

Vestigingen van Pontmeyer/Jongeneel ontvangen binnenkort een sample box van onze accountmanagers.

Op dit moment zijn de Noir® FIX-CLIP sampledozen helaas niet op voorraad. We werken hard aan de bijproductie. U kunt een sample aanvragen, zodra er weer voorraad beschikbaar is zullen deze worden verzonden. Dit kan enige tijd duren. Onze excuses voor het ongemak.