VDB-Clickwood

VDB-Clickwood is speciaal ontwikkeld om uw parket exterieur toepassing snel en moeiteloos te monteren. Het gebruik van VDB-Clickwood staat garant voor een prachtig en naadloos eindresultaat. Dankzij de precieze plaatsing van de clips worden alle planken met een gelijkmatige tussenruimte bevestigd. Na de installatie zijn er geen zichtbare spijkers of schroeven meer te zien, enkel het hout straalt. 

Als uw project moet voldoen aan de vereisten van het bouwbesluit, bieden wij onze exclusieve Noir FIX-CLIP aan, die zowel aan de bouwvoorschriften als aan de brandveiligheidseisen voldoet.

Wat is VDB Clickwood

VDB-Clickwood

Het VDB-Clickwood System is een veelzijdige oplossing voor het realiseren van aantrekkelijke parket exterieur toepassingen zoals schuttingen, tiny houses, carports, terrassen en andere toepassingen waar esthetiek, techniek en efficiëntie van essentieel belang zijn. Met een scala aan beschikbare houtsoorten en modellen biedt het VDB-Clickwood System talloze ontwerpmogelijkheden om aan diverse vereisten te voldoen. De eenvoudige en tijdbesparende kenmerken van het VDB-Clickwood System resulteren in een versneld bouwproces zonder enige compromissen op het gebied van kwaliteit.

Deze voordelen zijn van toepassing op een breed scala aan toepassingen. Het vermijden van voorboringen is van essentieel belang om mogelijke mechanische schade te voorkomen, dit draagt bij aan de duurzaamheid van deze toepassingen. Dankzij de vooraf gemonteerde aluminium profielen wordt een consistente tussenruimte tussen de houten delen gewaarborgd, wat zorgt voor visuele uniformiteit.

Wanneer u hier meer vragen over heeft kunt u contact opnemen  met onze gevelspecialisten.

Waarom VDB-Clickwood?

VDB-Clickwood

profiel

De aluminium Clip profielen zijn zorgvuldig ontworpen en vervaardigd met duurzaamheid als uitgangspunt. Deze bijzondere profielen worden gefabriceerd uit gerecycled aluminium en voldoen aan strenge Europese kwaliteitsnormen en richtlijnen. Na productie in West-Europa ondergaan ze een professionele poedercoating in RAL kleur 9005. Standaardlengtes zijn beschikbaar, maar we bieden ook maatwerkopties aan, met een maximale profiellengte van 3 meter. Vraag naar de specificaties bij onze gevelspecialisten.

VDB-Clickwood

POM Clip

De VDB-Clickwood clip is vervaardigd uit POM, een hoogwaardige kunststof met de juiste mechanische eigenschappen, die bestand is tegen zowel hoge als lage temperaturen. Deze Clip is volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. De unieke vorm van de Clip zorgt ervoor dat de houten delen stevig en in alle richtingen worden vastgehouden, zodat ze niet kunnen verschuiven, zowel bij horizontale als verticale montage. Tegelijkertijd kan de Clip eventuele beweging van het hout soepel opvangen, op voorwaarde dat het gaat om een houtsoort die wordt aanbevolen door houthandel Van Dam. 

Met behulp van de Clip wordt ook voldoende ventilatie gegarandeerd. Met VDB-Clickwood vermijdt u het zogenaamde “hout-op-hout contact”, wat ophoping van vocht en daarmee schimmelvorming voorkomt, wat resulteert in een langere levensduur van uw terras, schutting, carport, gevel of andere toepassing. De POM clip is niet geschikt voor toepassingen waar een brandvereiste aan is gesteld. Hiervoor bieden wij onze exclusieve Noir FIX-CLIP aan.

VDB-Clickwood

Kant-en-klaar product

Binnen ons productieproces maken we gebruik van een volledig geautomatiseerde ponsmachine die speciaal is ontworpen voor onze productiebehoeften. Deze ponsmachine voorziet de profielen van nauwkeurig geplaatste ponsgaten. Het patroon van deze gaten wordt afgestemd op de breedte van de toe te passen houten delen. We kunnen variaties aanbieden met een minimale breedte van 67 mm tot een maximale breedte van 140 mm.

VDB-Clickwood

Geschikte houtsoorten

VDB-Clickwood

Beschikbare modellen + maten

MODEL C

Netto kopmaat
27 x 67mm
27 x 140mm

MODEL D

Netto kopmaat
27 x 67mm
27 x 140mm

VDB-Clickwood

VDB-CLickwood video

VDB-Clickwood

Stelpoten

Voor parket exterieur toepassingen bieden wij stelpoten aan die ervoor zorgen dat er een gelijke hoogte gecreëerd kan worden. De hoogteverstelling van de VDB-Clickwood stelpoten is bijzonder eenvoudig, waardoor de houten regels snel op de gewenste hoogte kunnen worden gebracht. Het gebruik van extra stenen en wiggen is hierdoor overbodig.

Met het voorgeschreven aantal stelpoten per vierkante meter kunnen de stelpoten een gewicht dragen tot maximaal 1500 kg per m2.

Daarnaast zorgen de stelpoten voor automatische ruimte onder het terras, waardoor ventilatie ontstaat. Dit bevordert de levensduur van het terras. Bovendien bieden de stelpoten de mogelijkheid om de planken te installeren met het vereiste afschot.

Houten regels

Voor het VDB-Clickwood systeem zijn hardhouten liggers beschikbaar. Deze zijn op maat geschaafd voor een perfecte pasvorm rond het aluminium profiel. Dit levert optimale stabiliteit.

VDB-Clickwood

Documentatie

VDB-Clickwood

Monsteraanvraag

Via onderstaand formulier is het mogelijk om een VDB-Clickwood sample box aan te vragen*. De inhoud van deze box bestaat uit:

  • 1 stuk VDB-Clickwood profiel.
  • 1 stuk Padoek 27x140mm

Op dit moment zijn de VDB-Clickwood sample dozen helaas uit voorraad. We werken echter hard aan het bij produceren ervan, maar dit vergt wat tijd. Hierdoor kunnen we op dit moment geen samples verzenden. Onze excuses voor het eventuele ongemak.