Ayous gevelbekleding

Ontdek de veelzijdigheid van Ayous-hout. Ayous is geliefd om zijn lichte gewicht, zachte textuur en uitstekende bewerkbaarheid. Internationaal bekend als “Obeche”, staat dit hout synoniem voor flexibiliteit in ontwerp en constructie. Ayous heeft een van nature lagere duurzaamheidsklasse, door thermische modificatie wordt de duurzaamheidsklasse verhoogt, waardoor het een ideale keuze wordt voor gevelbekleding. Voor naleving van bouwvoorschriften is een brandvertragende behandeling altijd vereist.

Na de thermische modificatie van Ayous spreken wij van Obèche Noir®. 

Obèche Noir® valt op door zijn lage dichtheid en gelijkmatige, strakke uitstraling. Het hout vertoont slechts een subtiel lijnenspel, wat zijn unieke kenmerk is. De hittebehandeling zorgt voor een schitterende, diepe kleur die het hout verrijkt.

De thermische modificatie tilt Obèche Noir® naar een hoger niveau door:

  1. Verhoging van duurzaamheidsklasse (van klasse 5 naar klasse 1).
  2. Verbetering van de vormvastheid van het hout.
  3. Een prachtige donkere uitstraling.

Ontdek de duurzame essentie van Obèche Noir®!

Onze Obèche Noir® wordt zorgvuldig gewonnen uit de FSC-gecertificeerde concessie van Olam Agri in Congo-Brazzaville. Bij Houthandel Van Dam dragen we actief bij aan verantwoord bosbeheer door gebruik te maken van duurzaam FSC-hout. Dit niet alleen om hoogwaardige producten te leveren, maar ook om de bossen te behouden voor toekomstige generaties. In FSC-gecertificeerde bossen wordt slechts een beperkt aantal bomen per hectare geoogst, gemiddeld eens in de dertig jaar, waarna het bos de tijd krijgt om te regenereren en te floreren.